Mei plasticvrij? Wij dragen graag ons steentje bij!

Mei plasticvrij? Wij dragen graag ons steentje bij!

Als drankenhandel ligt de focus bij ons al 61 jaar op retourverpakkingen, dat wil zeggen glazen flessen in plastieken bakken.

We bieden voor jou als klant niet alleen zéér sterke prijzen op deze producten, we helpen ook graag bij het in- en uitladen van deze zware bakken.
Nog niet overtuigd? Dan kan de prijs van ons huismerk Prik&Tik u misschien op andere gedachten brengen. Slechts €1,69 per bak van 6 liter water.

 

Niet alleen het beperken van plastic vraagt onze aandacht, ook op een hele reeks andere fronten staat het ecologische bij Tommelin voorop. Een paar kleine voorbeelden:

- Op een zonnige dag wordt onze volledige werking van elektriciteit voorzien door de zonnepanelen op het dak van de winkel.
- De drankjes die wij voor onze medewerkers voorzien zijn allemaal glazen flesjes. Er wordt geen plastic gebruikt.
- Koffie drinken we nooit uit bekertjes, rietjes gebruiken we niet.
- In de winkel zijn van alle productgroepen bioproducten beschikbaar. Dit begint bij bier en frisdrank, maar ook wijn, fruitsap, koffie en thee.
- Naast de biologische producten, geven we ook de voorkeur aan lokale leveranciers. Ons bierassortiment bestaat bijvoorbeeld voornamelijk uit West-Vlaamse brouwerijen. Ook de wijnen uit eigen streek verkopen wij met heel veel trots!
- Evenement gepland? Bij ons gebruik je gratis de glazen van alle producten die je bij ons aankoopt. Geen afval, maar ook geen kost voor bekers. Toch liever plastic? Vraag dan naar onze herbruikbare bekers voor zowel bier, wijn als frisdrank! Daarnaast hebben we een gigantisch assortiment frisdranken in glazen flesjes van 20 of 25 cl.

Geschreven op 9 mei 2019

Naar het nieuwsoverzicht